Vásárlási tanácsok

Gratulálok!

Megtetted az elsõ lépést ahhoz, hogy belépj a boldog vízipipa tulajdonosok egyre növekvõ táborába. Olvasd végig figyelmesen a következõ egyszerû tanácsaimat, és válaszd ki a számodra megfelelõ vízipipát, finom dohányt, dohányízesítõt - vagy helyettesítõt és egyéb kellékeket.

vizipipa.euSzeretnélek emlékeztetni a vásárlás egyszerûségén kívül a kockázatmentességre! Annyira bízom az itt kapható pipák minõségében, hogy bevállalom a teljes körû pénz visszafizetési garanciát, melyet az átvételtõl számított 2 héten belül érvényesíthetsz indoklás nélkül! Sõt, még a lábadat sem kell kitenned otthonról!

Errõl a szolgáltatásról részletesebben a "garancia" menüben olvashatsz!

Szóval csapjunk bele:

 • legfontosabb a vízipipa
  Kell egy vízipipa a tartozékaival. Egy shisa akkor komplett, ha van hozzá egy víztartály, egy fém test, egy vagy több szívócsõ és a dohánytartó tölcsér. Fontos, hogy az illesztésekhez legyenek gumi tömítések! A felsoroltakon kívül kaphatsz a pipához egy hamutálcát, hõtartó sapkát és széncsipeszt is. Az itt megvásárolható pipákhoz tartozék az összes említett alkatrész!
  tipp: vizipipa.eu - a vízipipa felépítése

 • a füstölni való dohány
  Dohányból hatalmas a választék, több kiszerelés létezik. A gyümölcsös dohányokat ajánlom, kezdésnek érdemes a kisebb, 50 grammos kiszerelést választani. Amit már kóstoltál és bejön, abból jöhet a 250 grammos is. Vízipipadohányt dohányboltban lehet beszerezni.
 • dohányhelyettesítõ
 • Ha nem szeretnél dohányt, kiváló választás lehet a vízipipa kõ, vagy paszta. Ezek különbözõ ízben és kiszerelésben kaphatók.

 • faszén
  A benzinkúton kapható grillfaszénnel az a gond, hogy nem tudod egyszerûen begyújtani. A pipára gyakorlatilag bármilyen izzó széndarab jó, de a legegyszerûbb megoldás a speciális vízipipa faszén a gyors begyújthatósága miatt. Ajánlom az öngyulladó réteggel bevont Three Kings faszeneket, ezek 1 perc alatt izzanak.

 • szipka
  Fontos, hogy mindig használj eldobható mûanyag szipkát. Ezzel elkerülheted a társaságban az esetleges fertõzések terjedését, de mielõtt továbbadnád a csövet, ne feledd levenni.

 • Alkatrész ellátás
  Jól jegyezd meg ennek a weboldalnak a címét, mert az évek során elkopott gumi tömítéseket itt meg tudod rendelni akár a következõ adagnyi dohánnyal!
http://www.vizipipablog.eu/banner/shisha.jpg

 
Mekkora pipát vegyél?

A különbözõ méretû pipáknak megvan az elõnyük és hátrányuk:

 • 50 cm. alatti pipák
  Elõnyük az alacsony áruk, és méretükbõl adódóan könnyen szállíthatóak nyaralásra, összejövetelekre. Hátrányuk is a méretbõl adódik, könnyen borulnak, és a rövid szívócsõ nem ad lehetõséget nagyobb mozgásra a pipa körül.

 • 50-70 cm.
  Ez a méret igen jó vétel, viszonylag olcsó, és a másfél méter körüli szívócsõ is kényelmesebb. Jobban körbe lehet ülni, viszont 3-4 ember között már igencsak eltûnik, nem annyira feltûnõ. Elõnye, hogy ezekhez a pipákhoz már kapsz egy hõtartó sapkát is, ami a szabadban megakadályozza, hogy a szél az öledbe fújja a parazsat.

 • 70-100 cm.
  Ezek a pipák tapasztalataim szerint a legjobbak, szépen kimagasodnak a füstöt élvezõk között. Nem borulnak, viszont nem annyira férnek be egy hátizsákba, mint kisebb társaik. Kicsit drágábbak is náluk, de mindenképpen megéri, megfelelõ élvezetet nyújtanak.

 • 1 méter fölött
  Jó nagyok. Vigyázni kell velük, ha megrántja a barátnõd a csövet, valószínûleg felborul. Viszont a szobában ennél jobban semmi nem mutat. Számíthatsz rá, hogy mindenki a csodájára fog járni.

http://www.vizipipablog.eu/banner/hookah_.jpg http://www.vizipipablog.eu/banner/250.jpgFontos tudni, hogy a pipa mérete nem befolyásolja a füst minõségét, körülbelül ugyanannyi dohány (8-10 gramm) kerül mindegyikbe, így a füst élvezetének idõtartama is változatlan.

Van még egy lényeges tudnivaló: a szívócsövek száma. Az egycsöves pipát szívók továbbadják a csövet, tehát amíg valaki szív, a többiek ülnek és néznek, jobb esetben beszélgetnek. Több szívócsõvel nem kell átadogatni a szipkát, viszont amíg valaki szívja az egyiket, a többinek be kell a végét fogni, különben bemegy a levegõ, és nem a dohánytartó tölcséren keresztül jut a füst a rendszerbe.

Léteznek még forgó, csapágyas pipák. Ezeknek az a lényege, hogy a csõ továbbadásakor nem tekeredik fel a pipa testére, hanem a pipával együtt a csonk is elfordul.

Itt-ott lehet látni 10-15 cm-es kis kézi pipákat is. Aranyosak, csak amit szívni kell belõlük, az büntetendõ...

Szóval légy a vízipipázás mestere! - vízipipa webshop